nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Thursday, August 9, 2012

che puteh de kuat merajuk cat

hi everyone... today nak citer laa skit pasal che puteh... sapa che puteh tu?? haa klik kat sini

facts on Che Puteh




suka tangkap katak.. kalau korang baca kat link yg kat atas tu korang tau laa macam mana... bukan takat katak je, lipas, cicak, tokkei... kekadang tu anak burung pun dia dapat tangkap.. mmg kira macam kfc laa anak burung dapat kat che puteh...


sangat cerewet especially bab makan2... kalau ada kucing lain especially dolly mai join sama masa makan.. che puteh ni nanti dia buat derkkk... konon sentap laa dolly mai kacau masa dia tengah santap

sangat kuat merajuk... plak tu selalu sangat nak sentap.. especially ngan dolly.. padahal dolly tu anak dia.. ntah laa sejak kena spay che puteh anti terus kat dolly... skit pun x nak dok kat dolly

dia sekoq je yg ekoq kontot... tu yg tambah lagi sentap pasal yg lain semua ekoq panjang2...

laa ni che puteh x mau dok dalam rumah.. dia kira macam marah n merajuk terus tambah2 sejak dolly plak beranak... gamak dia sentap kot dolly bleh beranak dia plak kena spay

ermm bukan takat lari dari rumah.. siap ada ramai boyfren plak tu.. kira hari ni ko tengok ngan kucing oren.. esok ko akan nampak dia ngan kucing belang.. hari lain plak ngan kucing kelabu asap... huisshhh bukan main lagi... mentang2 kena spay, suka hati je nak pasang banyak2 laki... nasib baik ko dah kena spay.. kalau tak mesti mak aku pening terima cucu lagi.. heheehe

so laa ni kalau nak jumpa che puteh.. kena jumpa kat luar laa... ermm che puteh ni plak kuat merajuk.. banyak kali dah try bawak balik tapi dia plak pi gigit dolly tu sampai berdarah2.. so kesian kat dolly... ermm che puteh pulang laa di hari raya.. adoiii dah macam lagu raya aman shah plak dah :P

huhuhu... nak citer lebih2 pasal che puteh pun x bleh.. sedih dia x dak kat rumah... tapi nak buat macam mana dah che puteh yg pilih nak dok luaq.. but aku still bg makan kat dia... n ada gak jiran dok bg makanan kat dia... cuma dia memang x nak dok ngan sapa2 dah.. huhu :(

8 comments:

  1. Bila anak2 telah dewasa, kita perlu melepaskan mereka pergi jika dah mereka nak tinggal sendiri..ehh, kahkahkah! Apa la akak komen nih, sabaq jalah. Takpalah biaq la Che Puteh nak hidup berdikari di luaq, mungkin dia lebih bahagia gitu. Cuma kena pantau jugaklah kan, takut dia tak dapat makan ka apa, sedih jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak dinas,
      tu laa pening ngan che puteh ni... tapi dah dia pilih nak dok luaq.. kena gak laa lepaskan... tapi still tengok2 gak dia... tu pun dia lepak kat padang kat rumah.. so x risau sangat laa dia pi jalan merata.. cuma tengok bukan main lagi hari2 tukaq boyfren... tuan dia sendiri pun solo je... hehehe

      Delete
  2. Dia dah tuaa, dah menopos...mood swinglah tu. Biarlah dia carik ketenangan kat luar, dik. Jangan pergi clubbing cukuplah. Sat gi jadi kupu2 putih di waktu malam. Hehehe.
    Milo pun tgh fasa sentap jugak, dik. Penat akak nak melayan emosi dia. Merajuk tak sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak aidah,
      nak kata tua sangat.. tak jugak psal che puteh tu baru nak masuk 4 tahun... tapi tu laa moody memanjang... tapi milo lagi dasyat sentapnya kan... lagi laa penat nak layan.. adoiyaiii

      Delete
  3. Salam kunjungan...

    my friend suka bela kucing. Macam2 kucing dia bela sebab area umah dia byk kucing jalanan... huhu =)

    www.shahrulhairy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi shahrul,
      thanks for visiting :)

      Delete
  4. sini pun ade citer pasal cikputih jugak naa.. ahhaa..

    cikputih me pon tengah majuk tuuu.. asek nk masuk bengkell jeer.. uhhuu

    tapi cikgu dinas pandai tangkap gambar bunga cikputih yg bernama bunga melati tuu kanns.. ehhhee

    ReplyDelete
  5. hi en_me
    eh2 kita punta tajuk entry sama ke? hehehe kebetulan laa plak.. tapi tu laa kak dinas kita ni pandai kan tangkap gambar :)

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...