nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Tuesday, May 8, 2012

new family members in da house...

hi everyone... ermm nak citer ni... fadz punya kucing dah beranak... si dolly tu beranak masa hari cuti labour day hari u.. pandai dia pilih hari.. org cuti labour day, dia plak in labour... hahaha.. terpaksa laa kita ni jadi bidan kucing kejap... hehehe... dolly beranak buat kali kedua... amboi bocheh n sachi pun tak sampai setahun lagi dia dah beranak lain plak.. huhuhu sabaq je laa... maka che puteh tukang cari katak tu kena jadi tok lagi sekali.. mak fadz panggil che puteh tu mak tok... hehehe tapi yg lawaknya che puteh cukup geram bila kami panggil dia mak tok... che puteh nanti menderam geram siap gigit kaki lagi.. geram kot orang panggil dia mak tok... hahahah

nak dijadikan citer... dolly tak dapat beranak ngan elok... dia punya laa gelisah masa nak beranak tu... so fadz urut laa badan n perut dia.. bagi dia relax n letak dia dalam kotak.. tapi tu laa.. bila kita urut dia, dia plak tak mau berenggang... asal fadz pi tang lain je.. dia sibuk kluaq dari kotak.. adoiyaii mau tak mau kena ak laa temankan dia...

so dalam dok urut badan si dolly... rupanya dia susah nak beranak... fadz tak tau nak buat macam mana.. kesian laa plak.. fadz pun kata "dolly teran btul2"... siap tunjuk kat dia gaya teran lagi... ni bukan buat lawak.. tapi mmg betul fadz suruh dia teran... mak fadz mmg gelak habis laa.. dia kata kesian anak dia kena jadi bidan kucing... so bila fadz teran.. dolly pun ikut sama... sambil tu urut badan n perut dia sama...

akhirnya keluar gak laa anak dolly... yg first warna hitam.. plak tu beranak songsang.. tu yg susah si dolly nak beranak... kesian sampai lembik si dolly tu... yg 2nd plak dapat warna putih n lahir normal... dua2 jantan... laa ni kira seminggu laa umur depa.. tapi besaq bukan main... kalau tgk mesti tak percaya kata tu umur seminggu... tak sabar tunggu depa buka mata.. hehheehe

ok laa ni nak tunjuk gambaq depa...

 wahhh dolly tengah memandang ngan sangat serious.. siap lindung anak2.. protect laa konon.. dolly ni paling tak suka kamera.. so nak ambik gambar kena minta izin dulu... 



yang ni no. 2.. nama chico... tengok baru hari ke 5 dah saiz macam ni.. 
tapak tangan fadz yg gedabak ni pun kalah... 

yn ni plak yg 1st... nama dia choki... 
lagi gemuk dari chico.. adoiyaii mmg berat sungguh dia ni... 
saiz besaq sebab tu laa dolly susah nak beranak... 
tambah2 plak lahir songsang...


ni muka chico.. tak sabaq nak tunggu dia buka mata.. 
nak tau maa dia macam si bocheh ke tak... 
pasal si bocheh tu abg depa ni laa... 
mata bocheh tu kuning sebelah biru sebelah...




hehehe.. terserlah kegendutan... huhuhu dalam rumah ni semua kucing putih.. 
tetiba ni laa plak pemecah tradisi.. 

well apa2 pun rezeki dari Allah S.W.T. alhamdullilah... mudah-mudahan ngan adanya new family members ni  bertambah laa rezeki kami... nanti fadz citer plak pasal bocheh, sahi, dolly and che puteh...


8 comments:

  1. ehh ehh
    dia ada bulu kembang kan ?
    yang kucing putih tu~~
    im follow ur blog


    belog ni, amal tengok tak ade HEARTBEAT
    HEARTBEAT tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
    meyh tengok tuto yang amal buat
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/cara-daftar-heartbeat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dua2 bulu kembang.. dolly si mak tu bulu panjang tak kembang sangat... hopefully chico pun nanti bulu kembang gak.. btw thanks for ajar how to do heartbeat.. saya pernah buat.. tapi saya dah padam sebab nuffnang saya terhenti... tapi tak pe laa saya buat blog suka2 bukan sebab sebab duit.. nak update pun kekadang takde masa... btw thanks again...

      Delete
  2. Comel! Huih si Dolly nampak garang ja dalam gambar mula2 tu, very protective tuh!

    Tahniah dapat kucen2 baru, Fadz! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak dinas... hehehe nampak je si dolly tu manja.. tapi dia yg manja.. suka sondol2 kaki orang...

      Delete
  3. selamat bergumbira dengan kehadiran orang baru :)

    ReplyDelete
  4. Akak masa kecik dulu pun jadi bidan kucing jugak. Kesian tau. Susah nak beranak. Sambil dia teran tu, akak pun jadi cheerleader kat dia, bagi support. Fadz nak bela ke semua kucing2 ni? Akak harap Fadz bela dan akak doakan semoga Fadz sekeluarga murah rezeki lagi. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak aidah...
      ermm nampak gaya kena laa bela sendiri.. so semua jadi 6 ekor.. mak pun dah x nak anak kucing lagi... nasib baik kali ni dapat jantan.. mak x bising sgt... lepas ni sachi n dolly kena spay laa...

      Delete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...