nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Saturday, May 12, 2012

penting tau...

ni adalah cerita benar yg berlaku kepada sepasang pengantin baru... dipendekkan cerita semasa tok kadi nak berjabat salam untuk memulakan acara nikah, macam biasa laa mesti ada soal jawab terlebih dulu.. bukan apa, just test power boleh ke laki2 tu jadi suami yg bertanggungjawab... so sesi soal menjawab pun bermula...

tok kadi : ok nak tanya ni... kamu tau baca doa qunut??


pengantin lelaki : owh tau tok. tak susah. tapi nak baca yg pendek ke yg panjang??


tok kadi : (terkesima sebentar)... owh ada panjang dan pendek (nak menduga si pengantin lelaki)... baik kamu baca doa qunut yg pendek dulu...


pengantin lelaki : qunut.


tok kadi : (muka tok kadi dah berubah... terkejut) ok sekarang ni baca plak doa qunut yg panjang macam kamu kata tu...


pengantin lelaki : QQQQUUUUUUUNNNNNUUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTT....

hahahahha apa lagi tergelak laa semua org bila dengar pengantin lelaki baca doa qunut version panjang tu... haaa tu laa jangan buat main2 pasal kawen ni... tambah2 nak jadi suami, kena tau banyak perkara.. sebab dia yg nak jadi ketua.. tapi kalau ketua pun lingkup, nak buat cam ner?? tu laa pasal kena pi kursus kawen... so sapa yg nak kawen tu pi laa study bab nikah kawen ni semua.. jangan nanti hangpa kat depan tok kadi tergagap plak.. lain ditanya lain plak dijawab... heheheh chehhh cakap macam laa aku dah kawen :P hahahhaa

No comments:

Post a Comment

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...