nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Tuesday, June 2, 2015

tudung anda selalu tercarik? kini ada penyelesaiannya...



ok girls.. yg pakai tudung mesti selalu ada masalah ni... tudung selalu tercarik sebab keronsang or brooch... pakai tudung satin or shawl kain jenis chiffon mesti tension sebab tudung akan tercarik kena pin brooch... sayang tudung cantik-cantik tapi dah tercarik...

haaaaa.. jangan risau kini ada jalan penyelesaiannya... errmm caranya korang letak manik dekat hujung pin brooch tu.. tengok macam dalam gambar ni


so manik ni akan menghalang pin brooch tu mencarik tudung korang yang cantik-cantik tu.. 
so lepas ni x de laa stress lagi gitu ;)


p/s: petua ni diambil dari  FB Regina Official HQ

Wednesday, February 4, 2015

infused water.. apa tu??

ok dah lama sangat aku tinggalblog ni.. hr tu pun update kejap je masa new year.. rindu plak nak blogging...

actually dah lama aku baca pasal infused water ni... tapi tu laa baca je tak pernah amalkan pun.. so ni baru nak try.. ok apa itu infused water?? infused water ni merupakan air yang dicampurkan dengan buah ataupun sayuran (bukan dikisar ye)...

kita digalakkan minum air kosong.. tapi ye laa takat air kosong kekadang x lalu gak nak minum... macam aku... kekadang minum air kosong tu sikit sangat.. so sangat tak bagus untuk badan sebab akan jadi dehydrated... so untuk mengelakkan masalah dehydrated ni kita boleh cuba infused water...

infused water ni banyak khasiat... 

  • mengelakkan dehydrated (sedap so bleh minum berulang2 jadi x de laa lagi dehydrated)
  • memberi vitamin c (x payah suntik2.. minum je)
  • boleh bagi kita awet muda (gila ko kalau x nak)
  • bagi kulit cantik (murah lagi dari pakai krim or minum kolagen drink)
  • mengurangkan suhu panas badan (kalau demam elok minum ni... infuse water lemon + timun)
  • elok untuk sistem penghadaman (tiada lagi masalah sembelit :P)
  • boleh kurus gak tau (yeaaayyyy itu yg kita mau)


korang boleh campurkan apa saja jenis buah atau sayur ataupun herba dalam air untuk infused water ni... tapi satu laa nak bagitau korang.. kalau letak lemon ke oren.. buang kulit dulu sebab ada sesetengah orang tak tahan pahit.. ye laa kulit lemon kat pahit so kalau rendam lama nanti pahit tu meresap dalam air tu gak... seeloknya infused water ni sediakan semalaman.. paling kejap pun 2 jam laa baru bleh dapat khasiatnya.. korang bleh ulang 2 kali untuk infused water ni.. kalau dh minum sekali tambah air dan rendam lagi tapi jgn lebih 48 jam ye.. kalau nak makan buah tu pun apa salahnya mengelakkan bazir :)

ni infused water yg aku buat... lemon + epal hijau + kiwi

ok ni aku share pics pasal infused water (from pakcik goole).. so try laa nanti





Friday, December 26, 2014

Batal akhirnya

Lega bila dapat tau konsert ambank kat Putrajaya tu dibatalkan... Ada sambutan atau x de sambutan.. tahun baru tetap datang... tetap satu hari akan berlalu jugak.. maka x ada relevant utk buat konsert sebagai sambutan tahun baru... hopefully semua konsert dibatalkan

Tuesday, October 14, 2014

SIAPA SUKA PAKAI BLACKBERRY? HAAAA ADA BERITA BAIK NI

Kepada sesapa yg suka sgt pakai blackberry.. meh nak bagi tau.. laa ni ada blackberry baru.. nama dia BLACKBERRY PASSPORT


harga menarik... from rm788... apa lagi.. kalau suka himpun gadget.. ni laa masanya.. ok korang bleh tengok details pasal offer ni kat sini http://fadz82.sharethisstory.net/my-890152-5940

Wednesday, February 5, 2014

Sunday, February 2, 2014

padan muka si suami


well tengok pada gambar ni...
 kekadang orang lelaki ni mudah sangat terpesona ngan perempuan lain padahal 
si isteri kat sebelah dia buat derrkkk je... 

lepas tu mula laa bagi alasan cari pompuan lain & lepas tu tinggalkan or ceraikan isteri.. 
bagi alasan konon pasal isteri nampak 
berserabut, berserabai, messy, x sexy, x lawa macam girlfriend depa... 

padahal sang isteri tu penat nak mengemas rumah, menjaga anak, layan suami.. tambah kalau yg bekerja tu ngan kerja ofis yang berlambak... seriously i respect those women that can handle house chores and office without help from maid... hebat btul ngan ada anak lagi... 

tapi tu laa kan kalau dah si suami tu pi pasang girlfriend plak.. end up bini baru tu pun akan jadi sama macam bekas bini sebab dia kena ambik alih laa... so sama je akan messy, selekeh, n x sexy.. karma kan...

well, kalau sang suami tu turut sama bantu sang isteri buat kerja rumah n jaga anak.. dah tentu laa sang isteri ada masa nak bersiap kan... 



Saturday, January 11, 2014

tosopit dibuek eh

hi readers...
juz nak share benda yg aku tgk kat instagram remy ishak.. ala hero malaya tu laa... cik abang ku cinta kau seorang... ahahaa cik abang laa plak... ok2 lawak je tu.. hehe

Ok ni sapa org nogori kalau baca ni sahih akan kompem golak sampai goling2 yo... layan ok...

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...