nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Monday, August 13, 2012

hari untuk orang macam aku.. kidal day :)


well dulu masa sekolah.. ada ustazah marah2 kat aku pasal aku ni kidal.. dah tu nak buat macam mana dah semula jadi macam ni... mak bapak aku tangan kanan.. aku je kidal... 

but now i'm proud to be a left handed... sebab kami ada hari yg special tau.. 
hahaha korang yg tangan kanan jangan jeles naa... hehehe

best jadi kidal.. sebab bila tulis je.. mesti ada yg tanya.. "eh u kidal ke?" rasa special woo
tapi...
ada gak lecehnya pasal gunting, tin opener, mouse n etc banyak dicipta untuk orang tangan kanan...
so mau tak mau terpaksa laa kami geng kidal kena adapt laa benda ni semua... cuma tang part gunting tu memang leceh laa especially kitchen scissors.. mmg benci btul... aku x bleh pakai benda tu sampai sekarang.. member aku cakap ada scissors khas utk org kidal tapi mmg mahal laa.. n imported.. huhuhu

apa2 pun hargai laa tangan korang tu :)

7 comments:

  1. Replies
    1. yeayyy bleh jadi geng kidal laaa.. welcome to the club :)

      Delete
  2. Fadz kidal ya. Arif dan Farah punnn. Akak pernah belikan diorang stationeries utk org kidal. Ada satu kedai tu jual kalau tak silap diPJ.
    Yang tak bestnya bebudak ni, Fadz, bila balik sekolah hitam tangan sampai ke lengan. Agaknya ada kena mengena dgn arah menulis kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak aidah,
      owh farah n arif pun kidal gak ke? wahh bestnya tsmbah geng lagi... hehehe kat kl mmg ada tempat jual stationery utk kidal.. tapi gunting dapur n gunting kain mmg susah skit laa nak dapat utk kidal. ermm tang part tangan hitam tu mmg laa pasal tangan nanti seret ke kanan... kekadang tu apa yg dah tulis terpadam... geram gak.. hehehe

      Delete
  3. Hapa la masalah ustazah tu, takkan la orang kidal pun dia nak marah, pelik betoi la heh.

    Selamat menyambut kidal day, Fadz! Memang istimewa tu, siap ada hari khas lagik, yehhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak dinas...
      ustazah tu x suka laa.. pasal bila nak tulis alif ba ta fadz pakai tangan kiri.. dia kata tangan tu untuk najis je.. geram woo masa tu... malu laa pasal semua budak2 lain gelak kat fadz... but yeah laa ni fadz bleh prove kat ustazah tu fadz ni special.. apa daa ada ka pertikai pasai tangan sedangkan Allah gak yg cipta tangan ni..
      yeah kidal day.. the kidal power hehehe

      Delete
  4. bkn ramai org kidal.. hhe.. :)

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...