nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Monday, August 22, 2011

lung infections

semalam tak berupaya dah.. so terpaksa gak laa pi klinik... tapi bawa mak gak laa jadi peneman... bila doktor check doktor cakap aku kena lung infections.. sebab banyak sangat gelema dalam peparu... laa ni nak bercakap pun tak bleh.. nasib laa ada blog bleh tulis...

agaknya masa aku pi barang malam tu... masa tu lepas hujan.. so sejuk.. aku plak pakai t-shirt je... dan mungkin juga ada orang bersih (style x cover punya)... ermm sebab tu laa aku kena jangkit sama... mula2 tu cuma selsema je... so aku ingat ok lagi laa just makan panadol n minum air je... but dh 2-3 hari x sembuh jugak... haaa ambek kau.. kan terus kena lung infection... rupanya kalau selsema tak keluar habis dari badan kita... paru2 kita senang mendapat jangkitan... kalau tak berubat cdpat boleh kena pneumonia.... sebab tu laa orang dulu2 tak bagi berembun waktu malam.... so lepas ni aku kena make sure setiap kali keluar malam kena pakai jaket.... so kalau ada orang bersin dekat kita... lari jauh2 (nak marah orang tu sekali pun boleh.. ehheehe tak de laa marah tegur je)

so today tak puasa lagi laa nampak gayanya... nak kena habiskan ubat... ada antibiotik + paracetamol + benadryl + ubat penat + ubat untuk pecahkan kahak + ubat batuk.... huhuhuh penat sungguh nak habiskan ubat ni semua... thanks to auntie nanikak liza, kak dinas dan kak aidah... thank you so much for your concern and wishes :)

aku harap sangat laa mulai esok aku dah sembuh... dah bleh start buat kerja rumah.. banyak nak kena siapkan... so dengan nada menyeru macam baca mantera "wahai virus demam dan seangkatan dengannya.... pergi laa dikau jauh2 dari aku.... kesian kat aku.. banyak kerja aku nak kena siapkan.... " (Ya Allah Ya tuhanku... aku mohon Kau sembuhkanlah demam aku ni.. hanya dengan kuasaMu dapat menyembuhkan sakitku ini.... Amin)

9 comments:

  1. semoga cepat sembuh yer...jaga kesihatan..

    ReplyDelete
  2. kak faz serius ke tak infection ni? warded tak???? get well soon and mkn ubat k...

    ReplyDelete
  3. hi eny...

    i'm not so well... but thank god my lung infections tak de laa sampai kena tahan kat ward... cuma kena makan ubat banyak laa... nak gerak banyak pun tak larat.. tapi boring2 tu yg tulis blog n main fb.. hehehe thanks for your concern... wish me get me well soon ye

    ReplyDelete
  4. Haa tu la, lain kali kena pi klinik. Kotidak mana nak tau siap ada lung infection bagai. Rajin2 makan ubat naa, nak raya ni biarlah dalam keadaan sihat sejahtera. Tumpang angkat tangan doa sekali, amin!

    ReplyDelete
  5. ubat klinik yg fadz pi semalam tu tak mujarab langsung... dah laa time limited ni.. so pi cari ubat lagi tadi... tu pun member kerja nurse yg rekomen... telan mucinex sama augmentin terus lega.. berpeluh terus... hopefully insyaallah esok i recover laa kut.. thank u doakan i :)

    ReplyDelete
  6. Akak pun tadah tangan. Amin. Toksah pikir pasal keje yang tak selesai tu Fadz. Tenang2kan fikiran, concentrate on getting well. Akak memang selalu amik augmentin sbg last resort, terutama kalau infection dah exist. InsyaAllah esok ok lah tu.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum fadz,

    Semoga cepat semboh yer.

    ReplyDelete
  8. hi..

    thanks sebab mendoakan saya sihat.. alhamdullilah dah telan mucinex rasa lega skit...

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...