nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Tuesday, June 28, 2011

tolong baca dan sebarkan....

hi everyone... ni nak minta tolong korang semua cara baik2... well kawan aku baru2 ni ada minta tolong aku suruh publish pasal minta derma... kawan aku ni kerja kat rumah anak yatim.. dan pihak rumah anak yatim tu tengah cari bantuan sekarang ni.. kalau u all guys yg baca ni sudi nak membantu... or dapat cari pihak yg nak memberikan bantuan kewangan.. sila laa ye.. bila lagi nak beramal kan? ok aku letak kat sini segala profile dan details rumah anak yatim ni....


PROFAIL  RINGKAS  BAITUL  HUSNA  BUKIT  SEKILAU
OBJEKTIF

1)      Memberikan penempatan serta keadaan yang lebih selesa kepada anak-anak yatim dan miskin.
2)      Membantu mengembangkan potensi diri anak-anak supaya dapat memajukan diri berdasarkan kecenderungan masing-masing
3)      Membantu serta menyantuni seramai mungkin anak yatim dan miskin yang tidak tinggal di Baitul Husna.
4)      Membuka ruang dan peluang untuk saham akhirat kepada sesiapa sahaja yang ingin menyumbang.


MISI

1)      Melatih anak-anak Baitul Husna mempunyai jati diri yang berteraskan aqidah yang sahih.
2)   Memastikan agar setiap anak-anak Baitul Husna mempratikkan akhlak yang baik pada setiap masa.
3)    Membimbing  proses tarbiyah secara holistic yang merangkumi iman, akhlak, intelektual, emosi, kerohanian dan kehidupan.

MATLAMAT

Membentuk anak-anak agar memiliki pemikiran yang seimbang antara duniawi dan ukhrawi  daripada semua aspek kehidupan serta meletakkan Islam sebagai asas dalam kehidupan

Motto
 Membangunkan Insan Kamil

JAWATANKUASA  PENGELOLA
.
Pengerusi                            : Tn.Haji Alias Bin Hj.Ibrahim
Timb.Pengerusi                   : Sdr.Hilmi Bin Mohd Noor
Timb.Pengerusi                   : Sdr. Norazlan Bin Abdul Rahman
Setiausaha                          : Sdr.Mahadi Bin Deraman
Bendahari                           : Sdr.Mohd Najeb Bin Mansor
Pen.Setiausaha                   : Sdr. Ahmad Damanhuri Bin Abdul Rasyid
AJK                                         :
1)      Sdr.Atan Bin Manap
2)      Tn.Hj Ibrahim Bin Mat Saat
3)      Puan Azreena Bt. Aluyi
4)      Puan Siti Mastura
5)      Sdr.Idahar Bin Zulkuply

Badan Naungan
Baitul  Husna  Bukit  Sekilau  adalah di antara program  ABIM  Negeri  Pahang  Darul  Makmur.


ALAMAT & NO.FAKSIMILI
Baitul Husna Bukit Sekilau, Anjung  Sekilau, Jalan Bukit  Sekilau 2, 25200  Kuantan, Pahang  Darul  Makmur
 Faks : 09-514 5804

   Blog & Email
baitulhusnabktskl@gmail.com

INDIVIDU  UNTUK  DIHUBUNGI
Sdr.Hilmi Bin Mohd Noor
Timbalan Pengerusi JKP Baitul Husna ( Pengurusan Dana)
016-232 7061 / 014-507 8850


NO. AKAUN  BANK

Bank Islam (BIMB) : 06082010001642






SENARAI  PENGHUNI  BAITUL  HUSNA  BUKIT  SEKILAU
Nama / Umur
Status

1

Siti Nor Jamilah binti Jamil   (13)

Yatim

2

Nor Shakila Shahirah bt.Abdullah(13)

Miskin

3

Nur Fatihah Bt.Zukri (13)

Yatim

4

Nur Elisya bt.Tajul Urus (12)

Miskin

5

Nor Fatihah binti Mazli     (12)

Yatim

6

Nurul Fadhlin Saqina bt Abd Jalal (12)

Yatim

7

Siti Khadijah Bt.Abdullah  (12)

Yatim

8

Nurul Syaidatul Akma bt Mazuan (12)

Yatim

9

Siti Nasuha bt Azmi   (11)

Yatim

10

Nur Nadia Fatini bt. Ismail (11)

Yatim Piatu

11

Wan Nur Fatihah bt. Wan Kamarul Baharin(10)

Yatim




PERBELANJAAN  BAITUL  HUSNA  BUKIT  SEKILAU                                                                             Lampiran 2
1)      Gaji   Staff
Bil.
Jawatan
Bulanan (RM)
Tahunan (RM)

1

Penyelia

1,000.00

12,000.00

2

Warden

800.00

9,600.00



Jumlah  Keseluruhan

1,800.00

21,600.00

2)      Perbelanjaan Harian
Bil.
Perkara
Bulanan (RM)
Tahunan (RM)

1

 6 kali sehari makan: RM 8.00 x 30 hari x  18 orang

4,320.00

        51,840.00

2

Duit saku: RM 1.50 x 18 orang x 20 hari

540.00

5,400.00

3

Perbelanjaan luar jangka

800.00

8,800.00



Jumlah  Keseluruhan

5,660.00

66,040.00

3)      Perbelanjaan Bulanan
Bil.
Perkara
Bulanan (RM)
Tahunan (RM)

1

Bil Elektrik

350.00

4,200.00

2

Bil JBA (Air)

50.00

600.00

3

Sewa  Bangunan

300.00

3,600.00

4

Peralatan Sekolah: RM 20 x 18 orang

360.00

3,600.00

5

Peralatan peribadi : RM 20 x 18 orang

360.00

3,600.00



Jumlah  Keseluruhan

1,420.00

15,600.00

Jumlah perbelanjaan bulanan (gaji staf + harian+ bulanan)         :                               RM 8,880.00
Jumlah Setahun                                                                               :                               RM 103,240.00

ok guys.. tu laa serba sikit pasal rumah anak yatim ni.. nanti tolong2 laa sebarkan ok...

2 comments:

  1. Semoga ramai yang sudi menghulurkan bantuan.

    ReplyDelete
  2. kalo gaji lebih dari 4ribu boleh beli mcm2, ape salahnye spent untuk derma~ setahun ada 12 bulan, dalam stiap 12 bulan tu, blum tentu kita derma walaopon sekali.. ape salah spent sedikit. kita makan sedap, org laen mcm catu... have heart ppl.. come on~ we are human being.

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...