nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Thursday, June 2, 2011

awat tak cantek pun??

ni ikut dari cerita mak aku laa... mak aku kata aku ada anugerah special... anugerah mulut laser.... nasib baik laa anugerah tu melekat masa zaman aku budak2 je... hehehe... sekarang x dah.. la ni aku lebih pandai dok diam2... tapi mulut laser ni pun jadi sekali je.. tu pun masa aku umur 4 tahun kut...

dulu mak aku suka bawak aku jalan2 pi komtar.. ye laa dulu komtar je laa tempat yg best pun... so kat komtar ni ada satu kedai yg jual batik... so mak aku singgah laa masuk dalam just nak tengok.. window shopping... kat kedai batik tu ada satu cina tua... kalau kat penang orang panggil mak nya... bukan maknyah ye... tak pun org panggil amoi...

amoi ni kira dh tua laa skit.. around 40+... so dia dok layan mak aku... yg aku ni plak asyik dok belek muka amoi ni... aku dari kecik lagi kalau masuk kedai tak berani nak sentuh barang2 dalam kedai.. takut nanti rosak or pecah... mak aku dah pesan awal2.. dok diam2...

since aku melanggut dok belek muka amoi tu... dia pun senyum laa tengok aku.. tetiba....

aku : awat rambut itam.. tapi kening warna cokelat?? (imagine ngan umur aku time tu... ngan cakap pelat)

amoi : ooo mau kasi cantek lorr... (dia pun pelat gak)

aku : errr (ngan muka berkerut).... awat tak cantek pun??

kesian amoi tua tu... dia pantis kening n warnakan brown.. tapi tang part rambut dia pi dye warna hitam... mmg buruk laa.... tapi nak buat macam mana masa tu aku baru umur 4 tahun... mak aku n amoi tua tu sama2 terdiam... tapi mak aku kata dia nak marah aku but at the same time dia nak tergelak... so dia diam je laa...

sejak kejadian tu... mak aku selalu warning aku... suruh jaga mulut... n sampai sekarang aku try sebaik mungkin tak cakap lepas... tapi kekadang tu mak aku terlepas cakap... aku plak yg tegur... hahahah dah terbalik code.... sampai sekarang aku masih ingat kejadian aku ngan amoi tua tu... kalau laa dia hidup lagi.. aku nak minta maaf ngan dia... aku x sengaja.. mungkin masa aku budak... pada aku tu tak cantik.. lagipun budak2 kan selalu cakap jujur :P

2 comments:

  1. amoi? miaahhahhaa... dah pangkat ah soh tu...
    sure lepas tu beliau kalerkan kening warna biru... hahaha

    ReplyDelete
  2. hi vfn... ha'ah saya lupa sebut ah soh.. tapi kalau kat penang sebut amoi tua tu org paham laa amoi tua tu utk amoi yg x sedar diri... perasan muda.. hahhaha... ntah laa apa jadi kat dia pun x tau

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...