nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Wednesday, April 20, 2011

siapa yg patut marah sebenarnya ni??? - part 1

aku tak tau sama ada entry ni berunsurkan marah atau apa.... tapi sekarang ni memang aku rasa canggung dan tersinggung... sesungguhnya hati aku sakit sangat sekarang ni... dah sampai tahap terluka, berkudis dan bernanah... terpulang kepada yg nak baca entry ni... x nak pun x per....

aku ada seorang kawan.. yg dah aku anggap macam kakak aku sendiri... selama ni aku x pernah pikir yg buruk pasal dia... sebab aku ingat dia kawan yg baik... dan antara kami dah panggil kakak dan adik....

aku kenal dia sejak semester 1 tapi mula rapat masa semester 2... dan sekarang ni aku dah tahun ke 4... so lama gak laa aku kenal dia ni.. aku namakan dia as C... so since semester 2 lagi aku, C dan seorang lagi kawan aku si D rapat... ke mana selalu bertiga.. buat assignment n pi kelas sama2... biar pun kami bertiga berlainan bangsa.. aku x kisah.. share makanan or sedut minuman dr satu straw yg sama pun aku x kisah.... kiranya kami kawan 1malaysia... :)

well sejak si D kawen... maka si D kurang lepak ngan aku n C... ye laa dh ada laki.. so aku paham laa.. dan mmg aku x kisah pun... so aku selalu lepak ngan C... aku segan ngan C.. since dia dah banyak belanja aku.. selalu belanja aku makan benda yg mahal2... bukannya aku x mampu nak bayar sendiri... tapi aku ni kerja part time je... ada duit pun kena laa save untuk bayar duit rumah, yuran study, minyak kereta n so on... so C selalu laa yg bayarkan... mmg aku segan dan malu... aku pun bukan suka makan belanja orang ni.... so seboleh mungkin aku belanja C balik.. tapi ye laa dh nama pn kerja part time... so kurang laa aku belanja... tapi aku tolong C buat assignment n buat discussion... aku anggap tu je laa cara aku balas budi C... bukan takat belanja makan.. Cgak pernah tolong hantarkan aku n mak aku balik masa arwah tok aku meninggal.. kebetulan masa tu aku x de kereta sebab kereta masuk workshop dek dilanggar....

memang C ni baik... aku x nafikan... tapi sejak dua menjak ni aku dapat rasakan yg C dh mula berubah...  berubah dengan penampilan.. dengan handbag, jam, make-up yg semuanya mahal2 belaka... C ni ada boyfren yg kaya... aku x kisah laa sapa yg jadi boyfren dia pun.. aku x jeles pun.. buat per nak jeles... lagipun aku mmg x reti nak pakai benda2 branded ni.. bg aku branded or x de nama janji elok n bleh pakai sudah laa.. n aku mmg x reti nak pakai branded things.. budak selekeh cam aku mmg x pandang laa brand2 ni... x reti ok...

 bila C pakai handbag braun buffel yg harganya lebih seribu, jam tissot yg harganya nak dekat dua ribu and bleh beli SK-II.... aku rasa yg dia memang bertuah badan... dapat merasa semua tu... tu baru boyfren blum jadi suami lagi tu.... aku tau cik abang dia sayang sungguh kat dia ni.. tu pun D cakap yg bf C yg bayarkan yuran study... wahhh bestnya.... aku pun suka kalau C ngan cik abang dia ni kawen... kiranya bf dia ni jenis yg bertanggungjawab n mmg sayangkan C.. bukan senang nak dapat org yg macam tu....

ok sekarang ni apa yg buat aku marah kat C?? since awal semester ni lagi aku dah pening ngan assignments... kali ni ada 3 assignments... n kali ni C ajak aku n another classmate buat assignments together... he is T... aku x kisah kalau nak keluar buat assignments.. ye laa kalau bincang bleh senang dapat idea... tapi yg buat aku marah bila aku tengok selamba je si T ni ambik jawapan aku utk assignments statistik... ambik plak dari C... aku x kisah kalau x tau buat... tapi tanya laa kat aku dan aku bleh tunjuk cara macam mana buat assignments tu... ni ko ambik jawapan je.. kira tiru je.. macam mana laa aku x marah....

dan aku ada buat kesilapan besar bila aku ikut C dan T.... T ni is a married man with 3 children... so lepas buat assignment.. si T ajak pi makan.... so aku n C pun pi.... tapi aku x sangka yg diorang plan sebenarnya lagi baikkk punyaaa.... diorang nak pi makan durian.. since masa tu aku kempunan sangat nak makan durian.. aku pun setuju... lagi pn aku dh naik kereta T... tak kan laa plak aku nak menapak balik sebab kereta aku ada kat tempat lain masa tu.... tapi aku pun tak tau kenapa laa aku n i jadi bongok, bodoh @ bahalul sangat masa tu... kitaorg pergi makan durian kat bukit gantang.. jauh gila.. kira macam penang pi alor setar laa... n juz pergi makan durian... masa makan durian tu aku rasa pelik bila tgk C dan T ni mesra satu macam... even masa dalam kereta lagi aku dh rasa pelik... C selamba badak je baring kat belakang.... yg lagi buat aku pelik.. T makan skit je durian.. padahal dia yg ajak sangat nak makan durian... so bila on the way back... kali ni aku plak yg duduk kat belakang... aku pn rasa ngantuk n try nak baring.... tapi tetiba aku rasa bersalah... aku x jadi nak tido sebab mana bleh T kan dh kawen.... ada anak bini.... masa tu aku rasa bersalah sangat2... aku x patut ikut diorang pi makan durian... n aku x patut tido kat dalam kereta.... ntah laa kenapa aku jadi tolol sangat masa tu.. tu laa ikut sangat nafsu nak makan durian punya pasal.... n masa balik tu.. si bini T ni call T... T suruh kitaorg diam.. rupanya si T ni bohong kat bini dia.. bini dia tak tau pun yg dia bawa kami pi makan durian.... masa tu aku rasa bersalah sangat2.. rasa macam nak je campak diri aku keluar kereta... bodoh betul rasanya masa tu....

ok nampaknya citer ni dah panjang sangat kat sini.. kejap aku taip lagi dan sambung part 2... bersambung

No comments:

Post a Comment

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...