nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Sunday, February 13, 2011

hari aku kehilangan seorang lagi kawan....

aku tahu entry ini adalah bodoh... dan puncanya pun cuma sebesar hama... tapi hama juga laa yg bagi virus untuk hati aku terluka... hari ni aku dah hilang lagi seorang kawan... x sangka bila kita ingat yg baik2 dan buat baik kawan.. orang akan lupakan kita...

hari ni birthday *** so aku wish dia happy birthday kat wall fb.. mmg aku x pernah lupa pun birthday dia... tiap tahun wish dia.. walaupun kekadang dia x wish pun masa birthday aku... aku x kisah.. it's not a big deal... tapi aku tetap wish happy birthday to all my frens... tu je hadiah yg aku rasa aku mampu.. selain aku diorang tu selamat, sihat dan happy... tapi bila malam ni aku buka wall *** aku tersedar... yg dia balas semua wishes siap balas panjang lebar... kecuali wish dari aku... masa tu laa aku baru sedar yg aku x dipandang langsung oleh dia... maybe kalau kamu yg baca entry ni akan kutuk aku.... ek eleh minah ni.. orang x reply pun dah merajuk... ntah apa2 laa... ok fine.. kutuk laa sesuka hati kamu... SILAKAN

aku tak akan terasa hati kalau yg buat macam tu cuma kawan biasa.... tapi ini kawan rapat kawan yg pernah rapat ngan aku satu ketika dulu... kiranya masa kat itm dulu dia laa yg rapat ngan aku.. ke mana je bersama.. study sama2.. makan sama2... kacau orang pun sama2... malah aku x pernah berkira pun dengan dia.. sama laa gak dengan dia...padahal kita x sekelas pun... dan aku x pernah berkira bila bab telefon dia.. bil banyak pun x pe.. sebab aku ingat dia adalah kawan aku.... bukan takat tu je... bila dia dapat transfer ke penang... aku laa org yg paling gembira... maka aku x kisah ambik dia dari stesen keretapi... tunggu dia sehari suntuk.. masa dia mendaftar... lepas tu utk segala urusan bank, kwsp, ambik gambar, temankan dia shopping.... bukan niat aku untuk ungkit... tapi aku rasa macam sedih bila aku satu2nya yg x dapat reply dari dia... EXCEPT ME.. WHY???

aku dapat agak dari awal lagi.. sejak dia dok kat penang.. nama je dekat ngan aku.. tapi haram btul nak berjumpa... sentiasa x de masa... aku paham kerja nurse tu bz... tapi x kan laa kerja 24 jam... aku x call dia.. sebab masa kerja dia... tp bila aku sms pun dia x reply... masa tu aku dah mula merajuk... tp aku pujuk jugak hati x nak merajuk... sebab fikir yg dia mungkin betul2 bz... sampai laa masa aku tanya bab sakit aku.... masa tu aku dapat rasa ada ketumbuhan dekat ketiak aku.. aku dah check banyak kali kat hospital (hospital kerajaan).. but doktor said x de apa2.. so aku tanya *** mana laa tau kut2 dia bleh tanya terus kat doktor... tapi jawapan dia agak mengecewakan aku.... dia jawab ala x de apa.. ko x payah risau laa... omg... aku baru tanya.. x tunjuk pun lagi... ketumbuhan masa tu dah sebesar bola golf.. masa tu aku cuma mampu terdiam dan menangis... dan masa aku menanggung kesakitan tu.. aku selalu menangis.. sebab peritnya bila pakai baju... ketiak aku rasa sakit sangat... nak pakai bra pun aku rasa macam nak menjerit... sakitnya tuhan je yg tau....  dan disebabkan sakit jugak aku banyak berkurung kat rumah... tapi alhamdullilah aku dah sihat... ketumbuhan pun dah selamat kena operate... dan masa doktor tunjuk kat aku sel ketumbuhan yg dibedah tu.. aku harap sangat *** dapat tgk sama.. aku nak tunjuk kat dia... "ni yg ko kata x de apa2?? yg ko kata x payah risau??'" ko tau x aku tanggung ketumbuhan tu dua2 belah ketiak ok.... dan sel2 ketumbuhan yg tumbuh kat dua2 belah ketiak aku tu sebanyak satu balang...


dan masa *** pindah pi melaka... aku langsung x tau... tgk kat fb wall dia.. dia dh pindah pi sana.. sampai hati nak pindah pun x cakap.. masa tu aku terasa.. mungkin dia dah x nak kawan ngan aku lagi... tapi aku terpikir gak apa salah aku.. sampai cam tu sekali dia buat kat aku... sedangkan seingat aku... aku x kacau dia... even bila dia kata dia bz.. aku x ganggu... x kan laa nak pindah pun x cakap... so bila hari ni aku tgk wall dia.. paham laa aku yg dia dah buang aku dari jadi kawan dia sejak dia kat penang lagi.... cuma aku yg x sedar diri.... terima kasih tuhan sebab sembuhkan "kebutaan" aku terhadap kawan yg bernama ***. jadi bila dia dah buang aku.. maka aku jugak akan buang oooppsss aku x buang.. cuma aku akan lupa siapa ***. biar laa aku hilang seorang kawan... kerana aku percaya tuhan akan temukan aku dengan lebih ramai sahabat...

No comments:

Post a Comment

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...