nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Sunday, June 7, 2009

jangan pi makan kat HAMMER BAY... nanti korang menyesal...

orait sambung lagi cerita pasal jalan2 sampai penat... kali ni pi dinner plak kat Hammer Bay...aku dengar tempat ni famous... sampai masuk dalam program warung kita kat astro tu... so aku ingat nk try la food dia... anyway tempat ni kat sebelah apartment gold coast n kat round about before queensbay mall...

firstly, masa aku sampai je...parking dah penuh...mmg mood aku dh lain macam...aku malas skit bila parking x de... samapi kat kedai plak... jalan x rata..yyennaadddaayyy... kalau pun nak buka kedai makan...perbetul dulu la simen...buatnya org tersandung ke...x ke naya....aku tgk ramai yg datang.... tempat ni famous pasal ikan bakar... tapi aku x de mood nak makan ikan bakar... so aku decide makan nasi goreng je... tempatnya memang la bersih... tapi kerusi meja dia macam dari zaman 90 an je...adoiii la tokei ooiii... kalau nak berniaga tu jaga la kerusi meja skit...

aku order nasi goreng kerabu + air limau ais.... mak plak order nasi goreng paprik + sayur campur + air suam je + sambal belacan (yg ni wajib ada la).... tunggu punya tunggu... makanan lambat btul sampai... plak tu asyik sampai satu persatu.... huh tension btul...paling terkejut sekali budak yg umur 8 tahun yg hantar nasi goreng kami...adooiii tokei.... kalau ye pun nk jimat kos buruh ... tak kan la ambik budak kecik ni kerja hantar makanan??? kalau terbalik... plak tu makanan tu panas.. amacam???

nasi goreng paprik tu mmg x sedap langsung...harap warna je menarik... nasi tu macam dipanaskan semula je... kuah paprik dia masin n berminyak... x menarik langsung.... aku pun x teringin nk sentuh.... nasi goreng kerabu aku plak.... berkilat mcm muka aku di tengah hari.... yg paling aku sakit hati...penuh dengan timun tua.... ayam pun ada beberapa cebis je.... telur macam guna 1/2 biji... plak tu tawar... sambal belacan plak macam tumubk cabai melaka dgn belacan je... sayur campur plak dah la sikit... pastu ada sotong dua hiris.. udang x de... ayam pun x de... cauliflower dh hitam...sotong dia plak bau busuk... aku frust btul.... air limau ais aku plak dh tukar jadi air limau + asam boi... geram btul... bila plak aku order suruh tambah asam boi.... kalau korang nak tau ni la taktik peniaga... kita minta air limau yg harganya RM1...dia akan bagi air limau + asam boi so that dia bleh caj jadi RM 1.40 0r RM 1.50.... aku terpaksa makan... coz aku ni org yg hormat makanan.... ye la makanan tu x salah... yg salah actually pembuat makanan tu.... aku rasa nak cepat je blah dari situ... bila bayar bil... kena la RM 12.80....mahal bagi aku sebab makanan dia betul2 x sedap... macam orang bangla je yg masak.... nasib baik aku x order ikan bakar.... tapi aku musykil...pasal ramai betul yg datang... apa la yg best sangat makan kat sini pun aku x tau..siap angkut anak pinak mai makan... lepas makan..kami lepak kat queensbay... tunggu trafik reda skit... so mmg penat betul la... sedar je dh nk tgh malam baru sampai rumah

tapi yg paling aku geraM sekali... masa kat rumah dalam pukul 1... perut aku sakit..sakit sangat2... rasa macam usus aku cramp... sampai ke pagi ni... aku masih rasa lagi... namapak sangat aku kena food poisoning from hammer bay tu... ye la dh masak pakai sotong busuk..tu pun aku x makan sotong... kalau makan..ermm ntah le... nasib baik mak aku x jadi apa2... perut dia kental skit..perut aku sorang yg sensitif bila makan kat luar... nasib baik la aku sakit perut sampai petang je..kalau sambung sampai malam..ke klinik la jawabnya.... so aku nasihat kat korang... jangan lah nak buang duit pi makan kat hammer bay tu... memang tersangat la tak sedap... makanan kat hammer bay hampeh + yg 'ado' + gempak je lebih.... macam mana la bleh masuk tv???

1 comment:

  1. Baik punya ronda la cik fadz ni! patut la anta msg pun x bls. Huhuhu. Frust gila mlm td connection truk gila. X dpt nk cerita ceriti. =(

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...