nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Wednesday, November 6, 2013

Tu laa padahnya kalau asyik meniru je...

Ni mak aku laa citer masa dia jd cikgu... tp ni bukan pengalaman mak laa... dari kawan dia....

Mak aku citer masa dia jd cikgu kat teluk cempedak masa tu ada ramai gak budak cina yg masuk tingkatan peralihan.... kawan mak aku ni nama cikgu razak... n dia ajar bahasa Melayu...

Satu hr nk dijadikan cerita... cikgu razak ni suruh student dia buat latihan bina ayat...

So masa dia check kerja bebudak tu... tetiba dia jumpa ayat ni...

"Tahi babi sangat cantik"

Actually aku nk pakai ayat ni buat tajuk entry... tp kang org baca tajuk je bleh pengsan. .. hahahha

Ok balik pada cerita... cikgu razak tu check kerja student dia... ada dlm 12 buku kot tulis ayat yg sama... hahahhaha cuba korang imagine kalau korang jd cikgu razak tu...

So cikgu razak tu pn geram gak... dia panggil semua student 'cerdik' yg buat ayat tu... so soal siasat.. depa x tau apa yg depa tulis tu...then cikgu razak pn bgtau laa apa yg depa semua tulis...

Hahhahaha terkejut beruk sampai terkedu sorang2... baru la depa mengaku selama ni depa tiru je dr sorang budak melayu...

Cikgu razak pn tanya laa kat budak melayu tu... "awat hang buat lagu tu???"... budak tu jawab yg dia geram n fed up pasai depa bebudak cina tu asyik tiru dia... hahaha yg paling x menahan tu... dia kata dia saja tulis ayat tu bg depa tiru.. lepas habis depa tiru... dia padam n tulis elok2...

Hehhehe lawak btul tp cer imagine kalau laa cikgu razak tu x check mesti sampai ke sudah dok tiru je...

2 comments:

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...