nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Thursday, June 14, 2012

the day that supposed to be happy.. but no rezeki...

hi everyone...

ermm tak tau laa camner nak cerita.. but actually i'm too sad... last week i convo kat kl... kat pwtc... the moment that i have been waiting for all this while... ye la penat2 study + hafal notes + pening buat assignment + pecah kepala jawab exam.. so mmg ternanti2 laa konvo.. sebabnya i x pernah convo lagi... x pernah rasa... ye laa dapat degree pun umur dah banyak...

so i went to kl on friday.. sampai kat oum ambil jubah n bayar fotoshoot studio... n then ronda2 kl...

nak dijadikan citer, konvo adalah pada hari sabtu... so masa beratur masuk ke dewan barang2 semua kena serah kat family.. memandangkan i juz bawa my mom... so serah laa kat dia... n maybe sebab dia excited nak ambik gambar i kat pentas, my mom keluarkan kamera... n ntah laa macam mana dia bleh terlepas pandang... kamera tu dalam sekelip mata je hilang... i tak tau apa2 masa tu coz tgh beratur masuk ke dewan...

so lepas convo ceremony.. i trus pi jumpa my mom... n baru my mom cerita yg kamera dah hilang.. apa lagi i kelam kabut laa cari kamera tu... bukan pasal kamera tu yg i pikirkan.. tapi ada beratus gambar i, kawan2, family n lain2 ada dalam memori kad kamera tu... so orang lain sibuk bergambar kenangan ngan family.. but i terpaksa cari sana sini kamera tu... nak jadikan citer.. i kena pi ambik gambar studio plak... pasal dah bayar advance n nak kena return jubah konvo on that day too...

so masa nak ambik gambar studio tu.. muka i dah bengang gila... tak bleh nak senyum.. i pun tak tau macam mana laa rupa gambar studio tu nanti... ngan mata berair... muka merah tahan marah... tak bleh nak senyum.. pegang scroll pun macam tak betul je... plak tu nak kena rush pi return jubah.. sebab awal pagi esok tu i dah check out n plan nak balik penang dah...

actually i bukan marah kat my mom.. benda dah jadi... tapi i geram n at the same time takut kalau2 orang yg ambik kamera tu dia sabotaj memori kad tu... ye laa zaman laa ni... gambar kita yg elok pun bila sampai kat tangan orang jahanam... habis dibuat jadi gambar tak senonoh.. seriously mmg takut... sebab tu i usaha gak cari kamera tu.. at least biar laa dapat memori kad tu balik

so bila dh penat mencari kamera yg tak jumpa2 tu.. last2 my mom n i pi laa security department.. kot laa ada org jumpa n pulangkan kat department tu... tapi geram btul laa... pihak security plak blame kami... katanya benda dah nak jadi.. n my mom not suppose letak kamera tu merata2... tak guna btul.. plak tu depa tokok lagi kata kami lambat buat report.. hhhiiiiiissssshhhh geram sungguh laa... dah laa org sibuk cari kamera tu.. pas tu kena fotoshoot n return jubah.. bleh plak dia blame kami.... rasa macam nak sepak je mamat guard bangang... harap kerja je kat pwtc tempat canggih tapi otak bingai... konon advice i laa jangan marah my mom.. bila plak i marah my mom?? i marah org yg curi kamera tu... bahlol btul sekoq2 ni... diorang cakap kalau diorang jumpa kamera tu diorang akan call kami... but i already set in my mind.. mmg tak kan jumpa laa kamera tu... so i juz hope that kamera tu lingkup n memori kad kamera tu rosak buat selama-lamanya...

well utk sejukkan hati yg tengah sakit... pi laa ronda kat one utama.. but still sakit hati... agaknya sebab ternampak kedai kamera kut... well mmg kamera i tu kecik n murah je... bukan jenis dslr or super canggih.. but the memory card yg important... so esoknya awal2 pagi lepas subuh terus check out... tapi tak balik penang.. i trus ajak my mom pi cameron... konon nak kasi lupa laa pasal kamera tu... n yeah i mmg jenis kalau tengah sakit hati.. lagi jauh i akan drive.. n x de plan juz drive je...

ermm tu laa my sad story... tak sangka on my big day event plak benda tu bleh hilang n buat hal... nampaknya i cuma ada gambar kenangan terima scroll atas pentas ngan pic studio je laa... lain semua ilek pochik... well nasib laa masa terima scroll from tan sri azman hashim (pak mizz nina) tu... muka i senyum n ceria... tu pun pasal tak tau lagi kamera hilang.. kalau tak.. sahih i terima scroll from bapak mizz nina ngan muka masam kelat...

4 comments:

  1. Kesian sangat akak kat fadz dan mak. Tak pe lah, dik. Ada hikmahnya tu. Akak doakan semoga fadz dipelihara Allah dari kejahatan yg mungkin timbul dari tragedi ini. Dan semoga Allah gantikan yg lebih baik utk fadz ya.

    ReplyDelete
  2. alahaiii....insya Allah akan ade rezeki lain walaupun peristiwa itu tidak boleh berulang lagi..

    ReplyDelete
  3. Allah, sedihnya Fadz..Akak akan doakan semoga memory card tu lingkup supaya pencuri tu takkan dapat apa2kan gambar tu..Akak rasa kan, mesti pencuri tu akan delete semua gambar dalam memory card tu bagi kosong & guna untuk tembak2 gambar dia pulak & semoga gambar2 Fadz tu takkan diapa2kan, insyaallah!

    ReplyDelete
  4. Kesian nya, apa nak buat benda dah nak jadi bawak kan banyak bersabar ya.
    Tahniah diatas convo awak tu, semuga lepas ini akan mendapat rezeki yang lebih lagi.

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...