nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Friday, July 15, 2011

beza antara kau dengan malaikat dan syaitan...

Manusia : "Eh dah subuh dah?" 
Malaikat : "Bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu.." 
Syaitan : "Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ni...awal lagi...zzzzzzzz " 


Manusia : "Nak makan, laparlah" 
Malaikat : "Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah... " 
Syaitan : "Ahh, tak payahla... dah lapar ini!! Mmm..sedapnyaaaa" 


Manusia : "Hari ni nak pakai apa ye?" 
Malaikat : "Wahai anak Adam, pakailah pakaian yg menutup aurat" 
Syaitan : "Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!" 


Manusia : "Alamak, dah lewat!" 
Malaikat : "Bersegeralah wahai manusia, nanti terlewat ke pejabat.." 
Syaitan : "Ahhh awal lagi..mmm..aaahh? Suruh si X, punchkanlah" 


Manusia : "Azan sudah kedengaran.. ." 
Malaikat : "Wahai anak Adam, segeralah menunaikan kewajipan" 
Syaitan : "Baru pukul berapa..rilexlah. .awal lagi nieii" 


Manusia : "Eh, eh... tak boleh tengok ni, berdosa..." 
Malaikat : "Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui!" 
Syaitan : "Perggghh.. best tu...rugi ooo kalau tak tengok nie.." 


Manusia : "Saudaraku sedang melakukan dosa" 
Malaikat : "Wahai anak Adam, cegahlah ia.." 
Syaitan : "Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh" 


Manusia : "Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain". 
Malaikat : "Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu.." 
Syaitan : "Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2..pandai2lah" 


Manusia : "Aku telah berdosa.." 
Malaikat : "Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun... " 
Syaitan : "Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali.rugila. ..(kalau sempatla ha ha)" 


Manusia : "Kalau pergi disko, mesti seronok!" 
Malaikat : "Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu .." 
Syaitan : "Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh" 


Manusia : "Uuhhh letihnya arini..tak solat lagi nieee" 
Malaikat : "Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu tiang agama" 
Syaitan : "Hey anak Adam, ikutilah aku, kebahagiaan di dunia (sahaja) dankebahagiaan di akhirat (jangan mimpilah) untukmu..." 


Sekarang anda mempunyai 3 pilihan: 
Manusia : "Patutke aku biarkan entry ini lepas aku baca blog ni?" 
Malaikat : "Ingatkan kawan yang anda kenal. Forward pasal entry ini" 
Syaitan : "Tak payahlah sibuk2" 

10 comments:

  1. Itulah namanya bisikan syaiton. Selalunya kalau kurang baca Quran, kita cenderung nak dengar bisikan syaiton dari malaikat, kan.

    ReplyDelete
  2. nice entri..syaitan tak pernah berhenti menghasut manusia selagi belum kiamat..

    ReplyDelete
  3. kahkahkah..


    yang last sekali tu mcm perangkap samar je.



    ;)

    ReplyDelete
  4. nice entry
    Kalau free jemput singgah ke blog saya.
    your comments are most welcomed.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hi u all... thanks for visiting.. insyallah will visit yours too... :)

    ReplyDelete
  6. yg last tu - waaaa! siapa kite yer? heheheeee ...

    ReplyDelete
  7. singgah baca entri.... Thanks sbb follow my blog.... Sham pun dah follow blog fadz.... Selamat berhujung minggu

    ReplyDelete
  8. semoga kte dijauhkan dr dekat dgn perangai syaitan tuh~ ^_____^ InsyaAllah...Amin~

    P/s : terimakasih dtg follow..sy pun folo sini :)

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...