nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Thursday, May 19, 2011

my old days of campus life...

ni aku cedok dari sini...


Hikayat kehidupan seorg pelajar Universiti..

Setuju x dgn benda ni? hehehe

1. Tidur pukul 2.30 am adalah yg paling awal.
- ermm biasa laa... kalau x study mesti sembang pot pet pot pet... hehehe

2. Mandi menjadi kurang penting. 
- bab ni aku kurang setuju... mana bleh kena mandi woo.. arau tu panas gila... 

3. Tidur menjadi benda yg penting. (selama mana pun anda tidur anda tetap akan mengantuk)
- yeahhh waktu tidur adalah waktu yg sangat b erharga.. especially lepas habis kelas.. kekadang time kelas pun dh mula menguap...  

4. Kitar semula dah sebati dlm p'gunaan pakaian ("Oh, jeans aku msih boleh bertahan hingga tahun depan..kotor sikit je").
- ermm ni selalu budak lelaki laa buat kerja macam ni... siap sembur febreeze... heheh 

5. Makan dua kali sehari adalah standard. Ada yg sekali je.
- yeah nak save budget.. tapi nasib baik masa aku kat arau dulu.. food kira murah.. tu pun nasib baik ada dining...

6. 10 minit lebih dari cukup masa untuk bersiap-siap untuk kelas pertama anda.kalau sebut nak bersiap pi kelas.. aku rasa mmg aku yg antara paling cepat.. takut masuk kelas lambat.. nanti kena perli ngan lecturer

7. Jika ruangan kuliah cukup besar, peluang untuk pinjam nota orang lain.
- ermm mimpi laa nak pinjam note dari member... coz kelas aku kecik sangat.. geng dic x ramai

8. untuk sesetengah, tidakkah anda suka bila buku yg ditulis oleh pensyarah anda sendiri selalu diperlukan untuk kelas nya?
- oh yeah.. tersangat laa suka...

9. Paper yg 10 muka surat dulu kira mustahil, sekarang dah jadi kemestian.
- biasa laa exam mesti soalan panjang2 punya

10. Anda takkan perasan yg ramai org lebih bijak / kurang bijak dari anda.
- ermm memang aku x pernah perasan pun bab ni...

11. Makanan ringan spt maggi jadi makanan kegemaran.
- maggi tu kira makanan ruji dah tu... especially bila time br habis bayar yuran.. xx pun bila keluar pi pekan.. confirm x de duit lepas tu

12. Belajar mencintai roomate anda, terutama bila dia meninggalkan bilik anda.
- erkkk?? owh tidak.. room mate aku selalu tinggalkan aku.. tapi aku x kisah pun... takat tido sorang2.. biasa dah.. tapi gerun tu ada gak

13. Untuk kelas. Lagi lambat lagi bagus. Menguap dalam kelas dah jadi kebiasaan 
- hahaha.. normal laa tu... aku percaya ramai yg seangkatan bila sebut bab ni...

14. Anda takkan dpt bygkan sejauh mana sunyi nya rumah anda. (meriah yg amat sgt)
- yeah.. masa tu asyik ingat penang je... mak telefon selalu pun... tapi aku rasa x puas... bila balik penang je.. mesti rasa x puas.. rasa cuti x cukup...

15. Majalah/ komic merupakan bahan bacaan dalam falsafah anda.
- owh aku sgt kuat membeli majalah.. ermm macam mana laa duit x habis.. masalahnya aku suka membaca... komik tu ada laa gak.. tapi malas nk beli.. coz selalu hilang... tapi aku suka baca majalah pasal pc or deko...

16. Tidakkah anda akan rasa hebat bila boleh berjaga lewat malam tanpa buat apa2, tp dapat melelapkan mata semasa dikelas plg minimum 5 saat.
- hehehe selalu jadi kat aku... aku pernah x tido sampai 4 hari.. kemudiannya bila nk pi kelas... aku lelap x sampai seminit...

17. Kawasan melepak jadi tempat berharga.
- owh sangat suka lepak kat mushroom.. mushroom tu tempat lepak utk student uitm arau... best woo bleh lepak ushar orang... tambah best lagi bila makan french fries sambil mengendap tgk bilik budak laki sebelah mushroom.. hahhaha kan eny

18. Anda tidak akan terlepas dgn "toyol".
-ni namanya nak cari mampus.. gila kalau kena tangkap bleh kena tendang dr u tu... 

19. Study last minute akan menjadi kebiasaan.
- normal laa tu... nama je tanam azam nak start study awal sem.. masa nak exam br nak pegang buku...

20. Tiba2, laptop anda akan bertambah dengan animate, drama series dan movie!
- owh zaman aku dulu x de laptop... masa tu sapa pakai laptop kira loaded woo... so pakai desktop je.. tapi tang game n movie.. mmg banyak laa... tu pun nasib x leh online kat bilik.. kalau x.. mesti cyber cafe sunyi je...

21. Facebook akan menjadi cam twitter. Asyik update je status... 
-ermm aku x meraa benda ni kat kampus dulu.. kalau laa ada.. mesti best.. bleh update banyak citer 

22. Yg terakhir, hidup anda tidak akan sama spt dulu 
- yeah i miss those old days... 

2 comments:

  1. hahahahahaahahhaha the best view ever.. cafe apa ntah dekat kolej lelaki tu hahahahah...

    ReplyDelete
  2. ingat lagi.. najua sengaja makan slow2 pasal nak ushar kolej damak... hahaha

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...