nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Sunday, January 16, 2011

kamu bagi pandangan sinis.. sekarang aku plak bagi blog sinis

baru-baru ni aku ada pergi jusco... yang dekat dengan rumah aku tu laa... ermmm buang masa.. ooppss silap... isi masa sebab aku tersilap pergi ke bank pada pukul 1.30 tengah hari.. masa tu kan bank tutup untuk sembahyang jumaat... hairan betul aku.. yang sembahyang jumaat si lelaki... si staff perempuan semua plak buat apa?? pi sembahyang jumaat gak ke?? mungkkin laa kut (kena berprasangka baik laa) atau mungkin mengikut kata imam BFF agar berjemaah di shopping complex...

ok.. pedulikan pasal bank.. aku yang tersilap.. terlupa ada bank yang tutup sementara waktu sembahyang jumaat... tapi aku suka maybank... mereka tetap beroperasi walaupun staff lelaki pergi sembahyang jumaat.. ye laa staff perempuan kan ada... oh ye.. untuk kemasukan ini (entry)... aku akan cuba menulis sebaik mungkin dalam bahasa melayu... tak baik laa kan me'rojak'kan  bahasa... kita cuma 1malaysia.. bukan 1rojak... tapi kalau ada terssasul tulis perkataan manglish atau english pasar tu.. maafkan je laa

baik laa... maka sesi kelas bahasa melayu sedang bermula... memandangkan aku tak sanggup berpanas sementara nak menunggu bank buka... maka aku pun memandu ke jusco.. dengan harapan dapat melepaskan leah dan juga dapat laa makan... oh ye.. aku juga berpakaian sangat selekeh pada hari tu.. memandangkan aku cuma ingin ke bank... dan bukannya jumpa mak mertua... hahaha mak mertua?? macam mana pula boleh timbul topik ni???

 ok patah balik ke cerita asal ye.... aku cuma pakai t-shirt dan jeans... tapi mungkin kerana t-shirt aku bukan laa t-shirt ED HARDY yang mempunyai imej tengkorak besar di dada... maka aku mendapat jelingan tajam dan pandangan sinis dari mereka2 yang memakai baju kurung, kebaya, kebarung.. tanda mereka itu dari pejabat kerajaan... peduli apa aku dengan pandangan sinis kamu semua.... tapi memang aku sakit hati.. tak perlu laa kamu hendak memandang rendah pada aku.. sebab aku pun sedar aku tak cukup ketinggian.. tapi sebenarnya aku lebih pandang rendah pada kamu... sebab secara terang-terangan kamu berani memakai beg tangan palsu.. hahaha konon GUCCI, COACH, MARC JACOBS.... tapi sebenarnya kamu semua itu cuma pakai yang palsu.. maka itu adalah lebih menyedihkan daripada aku yang memakai t-shirt 10 ringgit... apa kamu fikir dengan memakai beg jenama palsu kamu dapat menipu pemikiran dan persepsi orang terhadap kamu?? yeah aku mungkin berpakaian selekeh tapi aku belum bodoh untuk menilai beg tangan palsu dan bodoh tu... kalian sebenarnya menjadi hamba fesyen sahaja...

kalau tidak mampu.. buat sahaja cara tidak mampu.. apa makna kalau memakai baju yag harganya hampir 2 ratus.. tapi penampilan beserta imej beg tipu yg berharga 2 puluh ringgit... cehhh penipuan sama sekali... pula tu berkasutkan sepasang kasut yang aku dapat agak hanya 30 ringgit ke bawah....mahal lagi sandal aku cap CAMEL .. hahahha tu belum masuk lagi dengan mekap yang murah.. jadi sebelum kamu hendak memandang sinis pada aku... tengok diri kamu itu dulu.. apa sudah cukup sempurna?? ingat ye.. jenama mahal bukannya alat untuk kamu memandang rendah pada orang lain... kalau kamu pakai jenama dari bulu atas sampai ke bulu bawah sekali pun... jenama tu semua korang tak akan pakai masa kamu mati.... kamu akan pakai jenama ini... KAIN KAFAN beserta minyak wangi sensasi KAPUR BARUS!!!

2 comments:

  1. biasalah org yg perasaan bagus ni kan kak fadzz... anyway pedulikan je pandangan sinis mereka... just be ourself dan tak hipokrit kan...

    ReplyDelete
  2. owh love u so much dear.. yeah just be ourself... and we're not the hypocrites...

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...