nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Wednesday, May 23, 2012

nak minum pun susah...

ok ni ada cerita lawak.. dah lama baca, tapi ye laa share je laa ngan korang

*************
Ada kawan aku seorang ni, jadi kaya raya sebab kawen ngan jutawan... lepas dia kawen, dia ajak pi tengok rumah dia yg besar gilo.... so rumah dia of course laa ada maid kan... so masa aku sampai kat rumah dia tu, maid tu pun tanya laa nak minum ke...

Pembantu : Mau minum apa .. jus buah, soda, teh, coklat, cappuccino, frapuccino, atau kopi?
Aku : Teh saja, terima kasih.

Pembantu : Tehnya teh ceylon, teh india, teh herbal, teh alang-alang, teh alang-alang madu, atau teh hijau?
Aku: Teh Ceylon

Pembantu : Teh ceylonnya mau yg dingin atau yg panas?
Aku : Bagi ais je la..

Pembantu : Aisnya mau ais batu yang dikisar atau ketul?
Aku: ais batu ketul saja..

Pembantu: Ais batunya mau yg bentuk kiub, pipih, bulat, atau love
Aku : aarrkk...yang bentuk love boleh??

Pembantu:  Anda mau teh kosong atau teh susu?
Aku : Teh susu

Pembantu: Dengan susu, creamer atau krim segar?
Aku : susu

Pembantu: Susu kambing, atau susu lembu
Aku  : susu lembu ..

Pembantu: Susunya itu mau yg segar atau uht atau rendah lemak?
Aku : kalau macam tu susu uht je la..

Pembantu: Mau pakai pemanisnya dengan gula atau madu?
Aku : Dengan gula

Pembantu: Gula tebunya putih, coklat atau kuning?
Aku : tak payah teh la..bagi air kosong je la.

Pembantu: Air mineral, air masak atau air suling?
Aku : Air mineral

Pembantu: sejuk atau biasa?
Aku : yg sejuk je la.

Pembantu: mau yg biasa atau yg sparkling?
Aku : tak pe la..saya balik dulu la.
*****************
pitam aku kalau ada pembantu rumah macam ni..


2 comments:

  1. Bila nak bawak air ni...Sampai dah naik dahaga tetamu jawab soklan. Hihihi.

    ReplyDelete
  2. hahaha sampai gitu sekali ditanya, tu baru air...belum masuk bab masakan :D

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...