nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Saturday, December 17, 2011

tak mau kena rompak?? meh ikut tips ni


well aku tgh busy ngan exam.. korang layan je laa ye...


‎5 Tips Tidak Di Rompak Oleh Pencuri

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.

2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.
.
3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.

4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.

5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk (berdosa tau !!!)



ok laa gurau je... but aku rasa kalau praktik pun tak salah kan.. confirm perompak tu menyesal nak merompak korang lagi... heheehe :)






3 comments:

  1. Err..tayar keta tu kalau dah pancit, camana pulak tuan keta nak pandu pi keja & lain2 tempat...hehehe...

    ReplyDelete
  2. Nampak gayanya, tuan rumah dah terseksa dulu sebelum kena rompak. Bab berjimat tu tak pe dan tak ada salahnya. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Good idea... lg satu beri semua emas & wang yg ada pada saya utk disimpan dgn selamat..hehehe~

    Jgn lupe jenguk sy yg jauh ni ye.. I follow~

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...