nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Friday, September 9, 2011

kaitan antara cabai dan umur korang...

baru2 ni ada laa aku tengok drama ngan mak aku... dalam drama tu ada laa sebut dialog ni "ermm kau tu masih hijau lagi"... well aku paham laa masih hijau tu maksudnya masih muda.. tapi saja je laa nak gak tanya kat mak...

aku : mak apasal diorang ni suka sebut dok masih hijau??


mak : laa.. masih hijau tu maksudnya muda laa... tak kan tu pun u tak tau...


aku : i tau laa maksudnya muda.. tapi why relate ngan hijau?? habis tu kalau tua nak relate ngan apa??


mak : merah laa kut...


aku : eh eh... ingat cabai ka?? muda warna hijau kalau tua plak warna merah.. ehehhehe


mak : ha'ah laa kan.. (tergelak-gelak)


aku : habis tu kalau tua berkedut tu nak panggil apa plak??? CABAI KERING ka??


mak : aduhhh pedasnya... terasa i tau...


aku : eh eh u plak terasa apahal.. u bukan berkedut lagi pun (hahaha ayat bodek)... u ni kira cabai merah menyala... hot n sexy lagi....

hahahaha mak & aku gelak terbahak2 sebab cabai kering... and every time kalau kami nampak perempuan tua dok tak sedaq diri pakai legging or mini skirt.. mak mesti sebut tu


"cabai kering tak sedaq dia tu dah reput"

.... hahahaha.. see mulut mak aku.. power betul... heheheh

6 comments:

  1. Hihihihi. Akak tumpang gelak naa.

    ReplyDelete
  2. hi kak aidah.. tak pa aihhh tumpang gelak apa salahnya... hehehe

    ReplyDelete
  3. Betul juga kata mak dah jadi cabai kering masih tak sedar... cukuplah masa diberi masa jadi merah mekar dulu... tak kan dah kering masih berlagak mekar merah menyala....:)

    ReplyDelete
  4. hi kakzakie... heheheh tu laa mak selalu dok bising bila tengok "cabai kering" yg perasan macam dia tu "cabai hijau" :)

    ReplyDelete
  5. Hahaha cabai kering, I like! I like!

    ReplyDelete
  6. hahaha.. suka ayat tu.. cabai kering yg dah reput... huhu

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...