nuffnang

Followers

tulis nama blog korang.. nanti i follow ok....

Tuesday, August 9, 2011

salah silah kuih sempena bulan puasa dan raya....

ni aku dapat dari email kawan aku... well sempena bulan posa.. n tak lama lagi nak raya... meh kita belajar pasal kueh n diorang punya kaitan... 

Kuih paling gangster = Lompat Tikam

Kuih paling sexy  = Puteri Mandi

Kuih paling keji  = Taik Itik

Kuih bajet cute  = Cek mek molek

Kuih untuk awet muda = Seri Muka

Kuih takut untuk dimakan = NAGAsari

Kuih paling bebal  = doDOL (ala2 bunyi macam samdol.. maybe pasal liat kut... macam perangai orang)

Kuih paling style  = Kuih CARA

Kuih untuk mekap  = Tepung Gomak

Kuih berlagu = Qasidah

Kuih ala hispanic = Kuih Lopez

Kuih paling lembap = Kuih Siput

Kuih paling kaya = Jala Emas

Kuih paling jauh = Kuih Bulan

Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk

Kuih meletup/pengganas = Kuih Bom

Kuih suka pukul = Kuih Lompang

Kuih dalam zoo = Badak Berendam

Kuih yang dicipta oleh Sam Polis Trafik = Sampreeeeettttt

Kuih Mami Penang Lip Lap Lip Lap = Kuih Gelang

Kuih suka pow = kuih Pau

Kuih kuat menyorok di sebalik batu = Cucur Udangzzzzz

Kuih tajam = Kuih Gunting

Kuih suka bangun = Kuih Bangkit

Kuih 2 Faces = Kuih Talam


Kuih paling selekeh = kuih serabai


kuih suka menari2 = kuih goyang

 ni ada member aku, hendra tambah lagi... tapi aku rasa dia merapu je ni... aku sendiri tak pernah dengar nama2 kuih ni.. tapi layan je laa kan.. dah nama pun entry cap merapu... hehehe...


kuih banyak debu = abuk abuk 

kuih paling soleh = kuih ketayap  

kuih paling melampau = bakar raja

kuih paling lawak (p.ramlee) = kuih perigi buta

kuih paling laju = kuih sepang

kuih paling tajam=kuih taming sari.

tapi kuih yg menjuarai carta baru2 ni...


Kuih yang Khairul Fahmi Che Mat nak pulangkan - Kuih Cincin... hehehe gurau je

kalau korang ada lagi cadangan... sila laa bagi sama... aku nk pi enjoy makan "toad fritter"... woiiittt bukan katak goreng laa ... tapi cucur kodok @jemput2 pisang.... hehehhe


14 comments:

  1. Kahkahkah. Lawak betul kawan Fadz tu. Seronok baca entry merapu macam ni di bulan pose.

    ReplyDelete
  2. ni macam dr blog vkissstory.blogspot.com je?

    ReplyDelete
  3. salam ziarah

    kuihnya sma je kn lain negeri lain namanya, itu lah kuih tradisional kita....

    (dh follow jom follow balik qhaifanurin.blogspot.com)

    tq

    ReplyDelete
  4. aah..apsal etry ni sama mcm kat blog vkissstory.blogspot.com ? hurmmm.....

    ReplyDelete
  5. tadek keje lain eh asik baca email lepas tu copy and paste.
    org yang kasi email tu pulak takde keje lain eh nak tiru entry blog org.

    tapi masalah nya betul ke dr email nyah????

    tipu berdosa dibulan puasa, selamat hari raya!

    ReplyDelete
  6. erm dah baca dah ni. hari tu ramai2 diskus nama2 kuih ni dalam facebook.

    ReplyDelete
  7. for your information... mmg i dapat dr email kawan i laa... my fren tu pun dapat dr fb kawan dia gak.. i pun ada baca gak dlm vkissstory.blogspot.com but yg ni mmg kawan i yg bg thru email laa... ala relax laa... kat blog vkiss pun dia ambek dari fb kawan dia gak kan... adoiii i tak de niat laa nak tiru2... lagipun this entry juz for fun...

    to acik oren.. apsal plak nak tuduh i tipu2 semua ni... plak tu nak marah orang copy n paste.. common laa.. i pun ada tambah gak nama kuih dalam entry ni... so it's not totally copy n paste... relax laa plak tu call me nyah.. tak baik derr...

    ReplyDelete
  8. Dear Fadz,

    I nak clearkan mana entry ni i dapat.So lepas ni takde sape nak sembur2 dah..Ramai yg emo pasal ni :)

    1st,benda ni discuss dlm twitter,as per my entry i dah letak tuan punya nama.Then i letak at my FB.1 of my fren as per name i taruk dlm entry tu,bukak notes kat FB.Only selected ppl yg kena tagged je including me,bley baca benda tu sbb notes tu memang we buat private.Until i get the permission nak compile sume, masuk dlm my blog senang diorg & org lain baca.

    About email tu,mungkin sum1 yg rajin copy back & mass email... Benda yg fun mmg best share beramai2...Tu i agree :) But when ppl read my entry & also urs,ppl might be think u copy mine.Padahal u get from the email..

    About copy paste tu mmg isu sensitive kalau dlm mana2 blog.Eventho kita ada edit benda tu lagi panjang,they tetap ckp kita meniru :)

    To my fren or sesape yg baca,no big issue la hal ni.So jgn sesiapa sembur lagi.Bulan puasa kena byk bersabar.

    Btw Fadz,thank you sbb follow n read my blog yg tak seberapa tu...Have a nice day! :)

    ReplyDelete
  9. hi vfn...

    thanks for clearing up this matter...

    well i ada tanya member i gak.. dia pun dapat email dr member yg lain.. so i guess maybe someone who read your blog copy paste.. n then forward kat org lain... but seriously i x de niat nak curi entry u... sorry ye :)

    well i buat blog nak happy2.. fun2.. bukan nak cari gaduh... tapi tu laa tetiba plak ada yg emo... so sorry to u all guys out there... chill ok.. bulan posa lg x baik gaduh...

    btw thanks to u too vfn... thanks for clearing it.... i really appreciate it and want to make it up to u... hope we can be friends... actually blog u lagi best.. banyak ayat sempoi2... i pun suka baca... well have a nice day to u too ok :)

    ReplyDelete
  10. Weh lawak nih! Memang gelaksss!

    Dalam banyak2 kuih tu, kuih yg last tu paling best, yg toad fritter tuh! Hilarious!

    ReplyDelete
  11. hi kak dinas.. hahaha toad fritters.. mak fadz yg bagi nama... tapi tu lla mmg suspen kalau cakap kat orang... heheheh :D

    ReplyDelete
  12. tak kisah copy paste janji kakak tumpang happy baca....:)

    Salam kenal dari kakak

    ReplyDelete
  13. hi kakzakie..

    thanks sudi singgah n jadi my followers...

    ReplyDelete

Cheeky Quotes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...